fbpx

ZUNANJE ŽALUZIJE

Klasik krpan sistem

Zunanje žaluzije so primerne za senčenje manjših zasebnih objektov in tudi večjih industrijskih površin. So dober toplotni izolator, saj preprečujejo segrevanje stekla in omogočajo cirkulacijo zraka med steklom in žaluzijo. Z njimi preprosto uravnavamo količino svetlobe v prostoru, hkrati pa nam ne zastirajo pogleda iz prostora. Vsa vodila po katerih se spuščajo lamele in vodilna lamela so lahko v standardnih barvah: bela, čokoladno rjava, antracit, srebrna 9006 ali grafitna 9007. Ob doplačilu lahko izberete katerokoli barvo po lestvici RAL. Zgornja pokrivna maska je pri klasičnih žaluzijah lahko vidna v standardnih barvah: bela, srebrna, čokoladno rjava. Ob doplačilu lahko izberete katerokoli barvo po lestvici RAL. Za novogradnje je dobavljiva podometna maska, katero lahko pokrijemo s končnim ometom (fasado).

Zunanje žaluzije s komarnikom:
Zunanjo žaluzijo lahko nadgradimo tudi s komarnikom, ki se vgradi pod žaluzijo. S tem se globina vgrajene žaluzije poveča na 150 mm.

Lamele zunanjih žaluzij:
C IN T LAMELE:
So tehnološko enostavnejše lamele. Izdelane so iz aluminija in so trajno obstojne proti rjavenju. Na voljo so v različnih barvah in velikostih.

Z IN S LAMELE:
Za razliko od prejšnjih so te najbolj izpopolnjene med zunanjimi žaluzijami Krpan. Izdelane so v obliki črke Z oziroma S, na spodnji strani pa so opremljene z gumijastim tesnilom. Tesnilo omogoča boljše tesnjenje žaluzij in manjše prepuščanje sončne svetlobe (v zaprtem položaju).

Upravljanje senčil:
Lahko je ročno preko mono-komandne palice ali avtomatizirano (elektromotor, programska ura, sončni senzorji).

Krpan sistem s potopnimi vodili

Sistem predstavlja optimalno estetsko in tehnično rešitev. Povečanje energetske učinkovitosti omogoča optimalno zmanjšanje toplotnih izgub. Uporablja se lahko pri novogradnja ter energetskih sanacijah. ALU maska v obliki korita je stransko zaprta, kar zagotavlja stabilno nosilnost fasadnega sistema. Prednost tega sistema je montaža brez kakršnega koli posega v okenski okvir. Vodila po katerih se spuščajo lamele so nevidna saj so potopljena v predhodno pripravljen utor v plošči, katera je pritrjena v stranski špaleti. Bogata barvna izbira senčila vam omogoča eleganten izgled celotnega objekta.

Zunanje žaluzije s komarnikom:
Zunanjo žaluzijo lahko nadgradimo tudi s komarnikom, ki se vgradi pod žaluzijo. Vodila komarnika se pritrdijo na okvir okna, za razliko od vodil žaluzije, ki so utopljena v fasado. Kombinacija še vedno nudi eleganten videz zaključene celote.

Lamele zunanjih žaluzij:
Sistem omogoča uporabo vseh tipov lamel: C80, T80, Z75 s tesnilom, Z90 s tesnilom, S65 s tesnilom in S90 s tesnilom.

Upravljanje senčil:
Lahko je ročno preko mono-komandne palice ali avtomatizirano (elektromotor, programska ura, sončni senzorji).

Krpan sistem s polnimi vodili

Krpan sistem s polnimi vodili je namenjen podometni vgradnji zunanjih žaluzij. V primeru pomanjkanja prostora med oknom in robom fasade, ga lahko uporabljamo tudi kot nadometni vidni sistem. Enakomerno in simetrično zlaganje lamel nam omogoča minimalno globino omarice, ki je pri osnovni žaluziji samo 11 cm, v kombinaciji z integriranim komarnikom pa samo 12,5 cm. Dvižni trakovi žaluzij so iz kevlerja, ki povečuje obstojnost sistema.

Lamele zunanjih žaluzij:
Sistem omogoča uporabo vseh tipov lamel: C80, T80, Z75 s tesnilom, Z90 s tesnilom, S65 s tesnilom in S90 s tesnilom.

Integriran komarnik:

Sistem vsebuje možnost integriranega komarnika, katerega je mogoče vgraditi tudi naknadno.

Enostavna vgradnja:
Ob montaži se sistem na okno postavi kompletno z vodili, podometno masko in lamelami kot celota, nato pa ga preko vodil privijačimo na okenski okvir.

Upravljanje senčil:

Potrebujete pomoč ali nasvet pri izbiri?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali!