fbpx

ELEKTRONIKA

REX handle

Je čitalnik prstnih odtisov, vgrajen v sodobno oblikovano držalo za vhodna vrata v treh oblikah: okrogla, pravokotna in kvadratna. REX handle ima površinsko kapacitivno tipalo vgrajeno na hrbtni strani držala, kar uporabniku omogoča, da prst položi na tipalo v istem hipu, ko prime za držalo. Vrata se takoj odklenejo. Upravljanje z nastavitvami je izredno preprosto in se vrši s pomočjo dveh tipk, ki sta vgrajeni v hrbtno stran držala REX handle. Lahko dodajamo administratorje in uporabnike, jih brišemo iz spomina, izbiramo, katere releje bo prožil posamezni prstni odtis ter izbiramo način varčne porabe energije. Kadar se ne izvaja nobena funkcija je REX handle v stanju pripravljenosti, kar pomeni, da se vrata odklenejo takoj, ko na tipalo položimo prstni odtis, ki je shranjen v spominu naprave. Prva tri spominska mesta so namenjena administratorjem (lastnikom in upraviteljem REX indoor). Vnesemo lahko tri prste iste osebe ali pa več različnih prstov različnih oseb v poljubni kombinaciji.

Rex indoor

Bioreader, čitalnik prstnih odtisov iz serije REX indoor², je v prvi vrsti namenjen montaži v vratno krilo. Je eden najmanjših in najtanjših čitalnikov prstnih odtisov na trgu in je s svojim aluminijastim ohišjem lep, nemoteč element na vseh izvedbah sodobnih vhodnih vrat. Na ohišju Bioreaderja ni nobenih tipk ali gibljivih delov, upravljamo ga namreč s pomočjo daljinskega upravljalnika, status pa nam sporoča barvna osvetlitev. Programiranje Bioreaderja je preprosto, saj je namenjen predvsem osebni rabi, kjer menjavanje uporabnikov ni pogosto, uporaba pa je vsakodnevna. Touchpad in Bluetooth iz serije REX indoor² sta enoti za odklepanje, popolnoma enakih dimenzij kot Bioreader. Čeprav je naše primarno področje razvoja prav biometrija, smo se odločili, da v sklopu serije REX indoor² ponudimo tudi klasične rešitve, ki temeljijo na oblikovni skladnosti. Bluetooth ima to dobro lastnost, da si ni potrebno zapomniti kode – treba je imeti le uparjen mobilnik, Touchpad pa je klasična kodna ključavnica, ki ima to prednost, da je vgradljiva v vratno krilo. Obe napravi sta majhnih dimenzij, lepo oblikovani in poravnani s površino, v katero sta vgrajeni. Majhen, estetsko oblikovan čitalnik prstnih odtisov, namenjen montaži v vrata. Vnašanje in brisanje uporabnikov je mogoče le ob prisotnosti administratorja.

ARX one

Je termalni čitalnik prstnih odtisov v plastičnem ohišju in je namenjen montaži na podometno ali nadometno dozo – skratka povsod, kjer montaža v vratno krilo ni mogoča. Ohišje spominja na stikalo in je na voljo v različnih barvnih odtenkih. Termalno swipe tipalo, ki je vgrajeno v ARX one, odlično prepoznava tudi bolj umazane in poškodovane prstne odtise. Upravljanje z nastavitvami je izredno preprosto in se vrši s pomočjo dveh kapacitivnih tipk, katerih lokacija je označena na ohišju. Lahko dodajamo administratorje in uporabnike, jih brišemo iz spomina, izbiramo, katere releje bo prožil posamezni prstni odtis ter izbiramo način varčne porabe energije. Kadar se ne izvaja nobena funkcija je ARX one v stanju pripravljenosti, kar pomeni, da se vrata odklenejo takoj, ko čez tipalo potegnemo prstni odtis, ki je shranjen v spominu naprave. Prva tri spominska mesta so namenjena administratorjem (lastnikom in upraviteljem ARX one). Vnesemo lahko tri prste iste osebe ali pa več različnih prstov različnih oseb v poljubni kombinaciji. Vnašanje in brisanje uporabnikov je mogoče le ob prisotnosti administratorja.

REX cylinder

Svetovna biometrična novost, REX cylinder, je inovativen, v Sloveniji razvit biometrični izdelek, ki združuje cilindrični vložek in čitalnik prstnih odtisov. Lahko se vgradi v vsaka leva ali desna vrata, ki imajo ključavnico z evro profilom. Na zunanji strani cilindra je mehanizem za ročno odklepanje, ki ima vgrajeno površinsko kapacitivno tipalo, na notranji strani pa mehanizem za ročno odklepanje in prostor za baterije. Prstne odtise vnašamo in brišemo s pomočjo priloženega daljinskega upravljalca. Kadar se ne izvaja nobena funkcija je REX cylinder v spečem stanju, zbudimo ga z vrtenjem gumba za odpiranje. Vrat z zunanje strani ni mogoče odkleniti, dokler prstni odtis ni pozitivno verificiran. Ko je prstni odtis pozitivno verificiran, se sprosti mehanizem za odklepanje in ključavnico lahko ročno odklenemo. Z zunanje strani jo lahko zaklenemo tudi brez verifikacije prstnega odtisa, z notranje strani pa ključavnico vedno lahko odklenemo ali zaklenemo. Prva tri spominska mesta so namenjena administratorjem (lastnikom in upraviteljem REX cylindra). Vnesemo lahko tri prste iste osebe ali pa več različnih prstov različnih oseb v poljubni kombinaciji. Vnašanje in brisanje uporabnikov je mogoče le ob prisotnosti administratorja.

Digital look

Z digitalnim kukalom boste imeli popoln pregled nad dogajanjem pred vašimi vrati ne glede na vašo višino ali oddaljenost. Zaslon LCD namreč nudi jasno sliko tudi otrokom in ljudem nižje rasti. Nadgrajena različica digitalnega kukala omogoča tudi funkcijo nočnega opazovanja in snemanja fotografij obiskovalcev. Tako boste vedno vedeli kdo vas je obiskal tudi kadar vas ni doma. Vgrajen spomin zadošča za okoli 100 fotografij, možno pa ga je nadgraditi z uporabo SD kartice.

Potrebujete nasvet ali pomoč pri izbiri?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali!