fbpx

PREZRAČEVALNI SISTEMI

REHAU AirComfort

Rehau AirComfort prezračevalni sistem je enostavna in cenovno ugodna rešitev prezračevanja, ki hkrati ne kvari videza vašega okna. Sistem omogoča prezračevanje na zgornjem vodoravnem delu okenskega krila in se samodejno odziva na pritisk vetra. Za preprečevanje prepiha je vstop svežega zraka v prostor usmerjen navpično proti stropu prostora.

Režno zračenje

Režno prezračevanje je položaj okna, ki nudi uporabniku rahlo zračenje prostora, s čimer se izognemo zarositvi stekel oz. nabiranju kondenza in posledično tudi zmanjšamo možnost nastanka plesni. Okno postavimo v položaj režnega zračenja tako, da pololivo zavrtimo pod kotom 45 stopinj, sistem Secustic in posebno okovje pa nam pri tem omogočata 4 položaje odprtosti okenskega krila.

Rekuperatorski prezračevalnik

Integrirani okenski prezračevalnik z 90% rekuperacijo toplote. Sistem prezračevanja samodejno odvaja izrabljen zrak z neprijetnimi vonjavami, odvečno vlago ter škodljivimi snovmi in dovaja svež in filtriran zrak. Tako preprečuje nastanek plesni in ugodnih življenjskih pogojev za pršice, preprečuje prepih in vdor zunanjega hrupa, prahu in zraven varčuje z energijo. Sistem deluje z izmenjujočo smerjo zračnega toka, ki se ga namensko povzroča z delovanjem ventilatorja. Keramično jedro se pri tem napolni s toplotno energijo zraka, ki izhaja iz prostora, ter jo oddaja v dovajani zrak. Pri zunanji temperaturi -10°C in sobni temperaturi 20°C nam prezračevalnik dovaja sveži zrak s temperaturo 17°C.

Okenski zračnik Renson

Priročen okenski zračnik elegantne oblike, ki ga lahko v okenski sistem vgradimo na več načinov: v steklo, nad okenski okvir, na okensko krilo, pod okenski okvir, vertikalno na okno. Glede na specifikacijo prostora izberemo zračnik s potrebnim volumnom izmenjave zraka na uro. Zračnik ustvarja zdrave klimatske razmere v prostoru in zmanjša stroške energije.

Potrebujete nasvet ali pomoč pri izbiri?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali!