fbpx

PANORAMSKE STENE

Nagibno drsni sistem - PSK

Nagibno drsni sistem je izvedljiv v vseh treh prej opisanih sistemih: Brilliant, Synego in Geneo. Sistem se lahko izdela v dveh izvedbah:

  • izvedba z visokim pragom: omogoča drsno odpiranje krila do širine 1500 mm

Poleg drsnega odpiranja je možno tudi odpiranje sistema v nagibni (kip) položaj, s čimer je omogočeno dolgotrajnejše zračenje prostora v primerih, ko je to edina odprtina v prostoru.

Tehnični podatki:
Sestava sistema: PVC 5 komorni sistem 203 mm, sredica s steklenimi vlakni RAU-FIPRO, ALU prašno barvana maska
Tesnjenje:
RAU-SR, RAU-PREN
Protihrupna zaščita:
do RW,P =42 dB
Protivlomna zaščita: do WK 2 po DIN V ENV 1627
Zrakotesnost: 4 (EN 12207)
Vodotesnost: 9A (EN 12208)

Dvižno drsni sistem - HST

Sistem dvižno drsnih vrat GENEO predstavlja dosledno širitev kažipota družine sistema GENEO. Prepriča s svojo inovativno tehnologijo in največjo možno natančnostjo pri konstrukciji in izdelavi. Že na prvi pogled je bilo jasno, da postavlja REHAU sedaj nova merila tudi na področju sistema dvižno drsnih vrat.

Nobena želja ne ostane neizpolnjena:
Velike steklene površine in ozke čelne ploskve profila igrajo v sodobni arhitekturi veliko vlogo. Tem zahtevam se je prilagodil sistem dvižno drsnih vrat GENEO. Vitka zaobljena geometrija profila omogoča realizacijo najvišjih zahtev pri novogradnji kakor tudi pri energetski sanaciji starejših zgradb. Sistem omogoča velikost elementov do višine 2,7 m in širine 10m, v beli barvi. Dvižno drsna vrata GENEO odgovarjajo zahtevam po standardu za pasivne hiše in zahtevam o možnosti rokovanja tudi invalidnim osebam po DIN 18025.

 

Drsni sistem Synego SLIDE

Končno so tukaj drsna vrata, ki jih lahko odpiramo in zapiramo z zelo malo napora in s preprostimi ročaji. Ta različica oken omogoča maksimalno prilagodljivost pri oblikovanju bivalnega prostora. Odkrijte sodobne arhitekturne možnosti in nove prostorske koncepte. Drsna okna in vrata iz sistema profilov SYNEGO SLIDE vas bodo popolnoma presenetila.

Uživajte v novi lahkotnosti

Inovativno zapiranje, ki ga zagotavlja linija izdelkov SYNEGO SLIDE je povsem preprosto in mimogrede. Omogoča vam popolnoma novo in enostavno ter uporabniku prijazno upravljanje drsnih vrat oziroma drsnih oken. Tako poteka odpiranje in zapiranje skoraj samo od sebe oziroma z minimalnim naporom. Novi zapiralni mehanizem enakomerno potisne drsni element v okvir. Skupaj s krožnim tesnilom zagotovi izjemno tesnjenje – tudi ob močnih nalivih.

Pametni prostorski koncepti

SYNEGO SLIDE vam v okenski različici ponuja veliko svetlobe in raznolike oblikovalske možnosti. Zasnova, ki jo odlikujeta lahkotnost in eleganca, zagotavlja tudi več prostora v vašem bivalnem okolju.
Pohištvo namestite povsem po svojem okusu. Naj vaše rastline ostanejo na okenski polici, ko odprete okno. Uživajte v prilagodljivosti in poljubno izkoristite prostor neposredno pred okni.
To je povsem nova svoboda pri oblikovanju bivalnega prostora, ki vam jo zagotavlja linija oken SYNEGO SLIDE, saj omogoča odpiranje kril vzporedno s steno in ne v prostor.

Drsni sistem SLIDE EURO DESIGN

Drsni sistem Slide je odlična rešitev za zasteklitve balkonov, lož ter za pregradne zasteklitve v zaprtih prostorih. Na območjih z milejšimi podnebnimi razmerami, se lahko uporablja tudi kot zunanji okenski sistem.

Potrebujete nasvet ali pomoč pri izbiri?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali!