fbpx

KOMARNIKI

Fiksni komarniki

Fiksni komarnik je najenostavnejši in hkrati najugodnejši sistem, ki omogoča popolno zaščito pred vstopom nadležnih insektov. Primeren je za montažo na vse vrste oken, tudi tam, kjer so rolete ali druga zunanja senčila že montirana. Montirajo se na zunanjo stran okna, na okenski okvir, z različnimi pritrditvenimi elementi. Pri večjih dimenzijah oken je mogoče vgraditi sredinski profil, ki omogoča večjo stabilnost komarnika. Standardni barvi sta čokoladno rjava in bela, ob doplačilo pa je možno barvanje na katerokoli drugo barvo. Mreža komarnika je iz UV-stabilizirane mreže s steklenimi vlakni.

Rolo komarnik

Rolo komarnik omogoča odlično zaščito pred vstopom neželenih insektov in je hkrati enostavno odstranljiv, saj se s pritiskom na vodilo samodejno pospravi v omarico. Sestavljen je iz omarice roloja in ALU vodil v katera so vstavljene normalne ali protivetrne ščetke. V zaključno vodilo je prav tako vstavljena ščetka za boljše tesnjenje. Mreža s steklenimi vlakni je UV-stabilizirana visoko obstojna in omogoča visoko prosojnost. Rolo omarica, vodila in zaključna letev so izdelane iz debelostenskega ekstrudiranega aluminija. Osnovne barve brez doplačila so bela, rjava in eluksirano srebrna, ob doplačilu je mogoče izdelati komarnike v vseh barvah po lestvici RAL.

Vertikalni rolo komarnik

Sistem je podoben kot pri rolo komarnikih za okna, le da je pri rolo komarnikih za okna navijalna omarica postavljena vodoravno. Najprimernejša uporaba dvojnega vertikala je pri dvokrilnih balkonskih vratih. Omarici sta enaki kot pri roko klasik, le da sta postavljeni vertikalno.

Plise komarnik

Plise komarnik je najnovejši komarniški sistem v ponudbi. Kakovosten in stilsko dovršen izdelek odlikuje enostavno upravljanje in dolga življenjska doba. Uporaben je tako za okna kot balkonska vrata, montira pa se kar frontalno na okenski okvir. Prednost plise komarnika za uporabo na balkonskih vratih je tudi zelo nizko spodnje vodilo, višine 4 mm ali 8 mm. Mreža je standardno siva, okrepljena s karbonskimi vrvicami in kot taka izjemno obstojna. Standardne barve ALU-profilov so bela, čokoladno rjava in srebrna. Ob doplačilu je mogoče profile naročiti v katerikoli barvi po lestvici RAL. Možna je tudi izvedba 2- delnega plise komarnika, pri katerim sta vertikali na sredini spojeni z magnetom, kar omogoča popolno tesnjenje in enostavno uporabo.

Drsni komarnik

Drsni komarnik je izredno funkcionalen, praktičen in učinkovit. Zelo primeren je za drsna okna in drsna balkonska vrata. Okvir komarnika je iz ekstrudiranega aluminija prašno barvan, stabilnost profila pa omogoča tudi izvedbo komarnika v večjih dimenzijah. Mreža komarnika je iz steklenih vlaken prevlečenih s PVC-jem in je v profil pritrjena s PVC vložkom. S tem dosežemo optimalno napetost mreže in možnost njene zamenjave. Okvir ima na obeh straneh ročaj, s katerim je upravljanje komarnika zelo preprosto. Standardne barve okvirja so bela, čokoladno rjava in eloksirano siva.

Amerika vrata

Komarniška vrata so primerna za pogosteje uporabljana balkonska vrata. Krilo vrat je sestavljajo ALU profili širine 32 mm. Komarniška vrata imajo dve možnosti montaže:

  • montaža okvirja komarniških vrat neposredno na okvir balkonskih vrat,
  • montaža komarniških vrat z okvirjem, ki ga lahko pritrdimo na okvir balkonskih vrat ali na steno.

Upravljanje je preprosto, vrata se zaradi samozapiralne vzmeti zapirajo sama. Osnovne barve profilov so bela, čokoladno rjava in srebrna. Ob doplačilu je mogoče naročiti komarnik v katerikoli barvi po lestvici RAL.

Potrebujete nasvet ali pomoč pri izbiri?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali!