fbpx

Nova okna vašemu domu lahko ponudijo veliko več kot le lep, osvežen izgled in naravno svetlobo. Zelo težko bomo našli projekt, ki vašemu stanovanju ali hiši prinaša toliko prednosti, kot jo ravno menjava starih, dotrajanih oken. Danes vam bomo zato predstavili nekaj prednosti, ki jih lahko dobite z vgradnjo novih oken.

1.POVEČANJE VREDNOSTI VAŠEGA DOMA

Zagotovo ni skrivnost, da so z nadgradnjo vašega doma (bodisi menjavo oken, vrat, pohištva,…) povezani tudi določeni stroški. Vendar pa marsikdo morda še ne ve, da je investicija v menjavo oken ena izmed najboljših možnih investicij. Po nekaterih raziskavah sodeč, se lahko ob prodaji hiše ali stanovanja, investicija v nova okna povrne do kar 73%. Veliko lažje je namreč prodati nepremičnino, v kateri so vgrajena nova okna. Če ste še vedno v fazi razmisleka o nakupu novih oken, ne razmišljajte predolgo. Uživajte v prednostih novih oken medtem, ko tam živite in nato uživajte v donosnosti svoje naložbe.

2. IZBOLJŠANA VARNOST DOMA

Okna, ki se ne odprejo zlahka ali pa so zaprta, so več kot le moteča. So tudi nevarna – na primer pri poskusu pobega med požarom. Nova okna ne bodo lastnikom nepremičnine ponudila le možnosti za svež zrak, temveč lahko izboljšana funkcionalnost oken koristi tudi varnosti vaše družine. Novejša okna, kot so na primer tudi naša okna Element, imajo izboljšane varnostne možnosti, vključno z najnovejšimi ključavnicami in varnostnimi sistemi. Eden izmed teh je tudi sistem Rehau Smart Guard.

3. IZBOLJŠANO UDOBJE DOMA

Z energijsko učinkovitimi, dobro zatesnjenimi novimi okni lahko zmanjšate prepih v vašem domu. Plin argon med steklom pomaga preprečiti prenos toplote in zmanjša količino ultravijoličnih žarkov, ki vstopijo v prostor. Pravilno nameščena nova okna preprečujejo tudi nepotrebno uhajanje zraka ter tako skrbijo za pravilno klimatiziran in udoben prostor – kar pa vam na koncu prinese tudi znižanje stroškov energije.

4. IZBOLJŠANA ENERGETSKA UČINKOVITOST

Ali ste vedeli, da lahko nova okna zmanjšajo obrabo vaše peči ali klimatske naprave ter vam pomagajo prihraniti denar z izboljšanjem energetske učinkovitosti vašega doma? Element okna pomagajo znižati vaše stroške, zaščitijo okolje in povečajo splošno udobje vašega doma. Naša okna lahko prenesejo velika nihanja temperature, zaradi česar so tudi odlična izbira za vgradnjo v domove iz različnih podnebij.

5. ZMANJŠANJE HRUPA

Številne študije so pokazale, da je preveč hrupa v vašem domu lahko zelo škodljivo za vaše zdravje. Na srečo novo vgrajena okna pomagajo pri premagovanju hrupa in vam zagotavljajo bolj prijetno okolje. Izolacijski okvirji in stekla pomagajo zmanjšati hrup zaradi prometa, kosilnic, psov, ki lajajo itd., ter vam tako omogočajo več miru in tišine.

Pri nakupu novih oken je torej potrebno upoštevati več dejavnikov, vendar upoštevajte, da bo investicija v nova okna več kot poplačana. Večina lastnikov domov okna zamenja le 1x, zato je izbira pravega ponudnika, ki vam lahko priskrbi kvalitetna okna, ključnega pomena. Tako za vaše udobje, kot za vašo denarnico.

Tukaj smo, da vam pomagamo pri vaši izbiri. Kontaktirajte nas preko emaila ali pa nas pokličite. Naši prodajni svetovalci vam bodo z veseljem pomagali.