fbpx

MONTAŽA

Ko se odločate za stavbno pohištvo višjega kakovostnega razreda, kamor nedvomno sodijo izdelki podjetja Element, mora biti pozornost usmerjena tudi v kvaliteto montaže. Naša skupina usposobljenih monterjev, z dolgoletnimi izkušnjami s področja montaže stavbnega pohištva, v celoti opravi storitev adaptacije ali prve vgradnje, ob upoštevanju vseh tehničnih smernic in normativov. Za stavbno pohištvo vgrajeno s strani strokovnega osebja Element, vam jamčimo tudi 10 letno sistemsko garancijo.

Ob adaptacijah obstoječih objektov naši strokovnjaki tako poskrbijo za zaščito objekta, strokovno demontažo starih sistemov, odvoz materiala na stalno deponijo, vgradnjo novih sistemov in sanacijo odprtin po montaži (zaključevanje z letvicami, silikoniranje, obdelava s sistemom Knauf, kitanje sten, beljenje, popravilo fasade…) Pri novogradnjah je montaža enostavnejša, potrebno pa je v fazi izbire in načrtovanja določiti vse tehnične detajle in se odločiti za najprimernejši tip montaže.

Klasična montaža

Klasična montaža je najenostavnejši in hkrati najugodnejši sistem vgradnje oken. Uporablja se predvsem za adaptacije obstoječih objektov in energetsko manj zahtevne novogradnje. Pri tem tipu montaže okvirje pričvrstimo v zid z namenskimi vijaki, fugo med okvirjem in zidom pa zalijemo s klasično poliuretansko peno (Purpen). Klasična montaža se ob doplačilu lahko izvede tudi z mehkocelično peno. Razlika med klasično poliuretansko in mehkocelično peno, je v nekoliko boljših lastnostih krčenja in raztezanja tesnilne mase.

RAL montaža

Montaža po smernicah RAL je zahtevnejši sistem vgrajevanja oken. V Sloveniji se uporablja predvsem pri novogradnjah, medtem ko pri adaptacijah še vedno prevladuje klasična montaža. V številnih drugih evropskih državah zakonodaja nedvoumno določa montažo po smernicah RAL za vse novogradnje in sanacije objektov. Ta sistem montaže namreč zagotavlja boljše tesnjenje v regi, preprečuje plesni in zmanjšuje toplotne izgube. Gre namreč za tesnjenje rege po sistemu znotraj bolj tesno kot zunaj in sicer v desetkratnem razmerju tesnosti rege v korist notranjosti. Tesnjenje se izvede v treh nivojih: notranja paro nepropustna ovira, zunanja parodifuzna ovira in sredinska toplotna ter zvočna izolacija.