fbpx

AVTOMATIZACIJA SENČIL

Standardna izvedba senčil predvideva ročno krmiljenje senčil z različnimi sistemi ročnega upravljanja; trak, mono-komandna palica, verižica s kroglicami. Večino teh sistemov lahko nadgradimo s sistemom elektromotornega upravljanja senčil. Poleg enostavnosti in večje elegance, se s tem hkrati izognemo toplotnim izgubam, ki nastanejo zaradi odprtine za mehanski prenos upravljanja.

Elektromotor za roleto in žaluzijo

Krmiljenje senčil z elektromotorjem brez sprejemnika je osnovna izvedba elektropogona, kjer senčilo krmilimo z stikalom. Zahtevnejša izvedba je elektromotor s sprejemnikom, ki omogoča številne možnosti krmiljenja.

Prenosni in stenski daljinski upravljalci

Daljinski upravljalci delujejo preko radijskih valov, zato je osnova elektromotor z vgrajenim sprejemnikom. Domet na prostem je do 200 m, v prostoru pa do 35 m. Z enim daljinskim sprejemnikom lahko upravljamo eno senčilo ali skupino senčil, do 6 različnih.

Programska ura Planotime

Programska ura je naprava, ki nam omogoča popolno avtomatizacijo dvigovanja in spuščanja senčil. Programirati jo je mogoče za 30 dogodkov na teden. Ker je to radijska kontrolna naprava, ni potrebna žična vezava z elektromotorji. Vnaprej je programirana tudi sončna ura za naš časovni pas, ki omogoča dvig senčil ob vzhodu in spust ob zahodu. Ob več dnevni odsotnosti je mogoče uporabiti funkcijo »dopust«, ki različne skupine aktivira ob različnih urah in dnevih. Na velikem energijsko varčnem LCD-zaslonu so prikazani datum, ura, skupine in trenutno stanje senčil. Po nastavitvi se senčila samodejno dvigujejo in spuščajo.

Senzor za veter in dež

Senzorji še povečajo udobje upravljanja s senčili. Komunicirajo brezžično po radijskih valovih in na isti frekvenci kot programska ura, zato ju je možno uporabljati kombinirano.

Potrebujete nasvet ali pomoč pri izbiri?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali!